Om Daniel

Jag som driver Svenska Hälsoteamet och undervisar i coaching, NLP, delmoment på Massör & Massageterapeut utbildningarna mm. heter Daniel Ekholm och jag har det stora nöjet att ha fått undervisa i över 20 år. I slutet på 90-talet i den ”vanliga skolans värld” och sedan 2002 i egen regi.

En fantastisk resa med mycket glädje för den utveckling och inspiration jag sett i människor. Upplevelser av ändlösa möjligheter!

Även glädjen i vad coaching, NLP och massage kunskapen gjort för min egen förmåga att ta hand om, coacha och leda mig själv genom livet har varit ovärderlig.

 

Drivande krafter

Jag drivs av att göra skillnad och med Svenska Hälsoteamets utbildningar bjuder jag in till och vill dela med mig av det bästa jag har att ge.

Det handlar om väl beprövade och gedigna verktyg, tekniker, metoder, modeller och processer som alla är med och bygger våra unika utbildningar. Likaså är det sammanhang, möten och utvecklingsresor som berör och berikar. Resor som förändrar liv!

Resor som gör dig inte bara till en skicklig terapeut, coach eller lärare utan även till en starkare och än mer utvecklad, glad, trygg och harmonisk människa och ledare av dig själv och andra. Precis vad kanske både du och världen behöver😃 (Holistisk, vad betyder det? Klicka HÄR för en beskrivning!)

 

Bakgrund

Jag har en lång bakgrund inom både lagidrott och individuell idrott, där jag bland annat är före detta landslagsman samt flerfaldig svensk mästare i kampkonst.

20 år som egen företagare har varit en lärorik resa och jag är utbildad beteendevetare med en kandidatexamen i psykologi samt studerar till psykoterapeut, är NLP-Trainer utbildad med Kjell Enhager och Magnus Kull samt professionell Life & Team Coach, certifierad Massör och Medicinsk Massageterapeut, Yogalärare mm.

Meditation, yoga, kost & näring, mental träning, annan fysisk träning som cykel & gym mm är dagliga kompanjoner.

Övriga värden för mig är familj, kärlek och vänskapsrelationer. De är hörnstenar i mitt liv.

Listan kan göras lång och jag tror du börjar få en bild av mig.

 

Vad för sorts coaching lär jag ut?

När jag undervisar i coaching, coachande ledarskap och coachande förhållningssätt lär jag ut är den coaching etc. jag använder när jag arbetar med företagsledare, medarbetare, idrottare, privatpersoner av alla de slag samt unga likväl som de längre fram i livet. Tekniker, metoder, processer och modeller jag vet fungerar då de skapat kraftfulla skiften och framsteg för de flesta! ☀️
Coaching grundat i väl beprövade metoder samt med mycket NLP, som fungerar oavsett område och person. Vad är NLP? Läs om NLP HÄR!

All övrig undervisning jag ger genomsyras av ovannämnt tillsammans med all annan erfarenhet jag har som terapeut och utbildare av terapeuter,  sedan många år.

Då jag även arbetar som företags- och organisationskonsult med både större och mindre organisationer, och då med ledarskap, grupp- & teamutveckling, kommunikation, konflikthantering mm. samt där mitt starkaste kort är att skapa vinnande, hållbara organisationskulturer, berikas även min undervisning av erfarenheter från detta.

Även mina erfarenheter av att sedan slutet av 90-talet ha studerat Nordamerikanska urinnevånares självledarskap och visdoms traditioner, Yoga mm. är viktiga inslag i den holistiska undervisning jag bjuder in till. Alltsamman med praktisk tillämpning i fokus.

 

Och varför vill jag dela med mig av detta? 

Jag vet inte om du kan känna igen känslan av att ha en skatt som bara växer ju mer du delar med dig av den? När du inte inte kan dela med dig av den för det känns så positivt och roligt att just dela med dig av den!
Så är det för mig och det är en fantastisk känsla! Har du ej upplevt den ännu så önskar jag att du får uppleva den så snart som möjligt och gärna med det du lär dig på en utbildning med oss!

För jag älskar det! Jag kan inte inte vilja att med glädje dela med mig av det jag ser hjälper och skapar så mycket glädje och gott för så många!

Ytterligare en anledning är därför att jag redan som 13 åring bestämde mig för att jag ville bli en lärare som gör skillnad!

Att bli uppfångad, sedd och lyft

En fantastisk lärare fångade en gång i tiden upp mig med sitt engagemang, sin humor, sitt allvar, sin respekt, sin inspiration, sin glädje och sin kärlek. En ovärderlig gåva!

Han fick med sin pedagogik och sitt vinnande sätt att vara fram min potential, mitt inre fokus, min glöd och motivation, min inspiration, min kapacitet, min glädje och min kärlek!

Han fick ämnen att bli roliga och intressanta och han visade mig vilken spännande roll en människa kan ha som lärare och coach, för det var han också, en skicklig coach, även om varken han eller jag formulerade det så där och då. Han såg potentialen i oss unga och var dedikerad att få fram den, och däri låg mycket av hans coachande styrka.

Med våra utbildningar vill jag ge dig det!

Att med allt jag lärt längs vägen inspirera och coacha dig i ditt lärande och bidra till din utveckling till den coach/ terapeut/ lärare och expanderade människa som bor i dig!

Att tillsammans frigöra din kraft och potential än mer!

 

Varmt välkommen!

Med vänliga hälsningar

Daniel Ekholm