-Yrket med oändliga möjligheter

 

Vill du bli Medicinsk Massageterapeut?

Att utbilda sig till Massör kan du med oss göra i flera steg.

Det högsta steget är utbildningen till Medicinsk Massageterapeut (i vilken du även blir Certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage, BSM) med valet att inkludera vår holistiska lifecoach utbildning samt energimassörutbildning.

Från hela 550 undervisningstimmar + 120 timmar massagepraktik på hemorten

Om du inte kan eller vill utbilda dig till Medicinsk Massageterapeut & Certifierad Massör så är alternativen med oss att utbilda dig till diplomerad Massör. Denna utbildning kan du också välja att inkludera energimassörutbildningen i.

Steget innan diplomerad Massör är diplomerad Friskvårdsmassör, för dig som söker något kortare men som ändå ger dig en bra massagegrund samt förståelse för kroppens anatomi att arbeta utifrån.

Medicinsk Massageterapeut -Det perfekta yrket!

Som medicinsk massageterapeut & certifierad massör har du ett yrke du kan ta med dig över hela världen.

Vart du än kommer finns det alltid behov av en kunnig terapeut.

Du formar själv din arbetsdag och har möjlighet att utvecklas i det oändliga.

Hälsa & wellness branschen en mycket gynnsam bransch i
uppåtgående och massagen spelar där en central roll.

Du har valt inte bara ett spännade och utvecklande yrke utan även ”ett yrke i tiden”!

För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.

Mål, syfte och intention

Målet med vår massageutbildning är att lära upp dig till en skicklig och framgångsrik massör & massageterapeut med helhetstänkande.

Du blir med oss diplomerad Medicinsk Massageterapeut och även certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage (BSM).

En terapeut med förstaklassig teknik och förstaklassig känsla som kan skräddarsy effektiva och kraftfulla terapeutiska massagebehandlingar samt vara en förebild för hälsa. Hälsa som ett helhetsbergrepp.

Värt att veta är att det ingår i denna utbildning mycket mer än vad som krävs för att bli certifierad massör.
Flera extra ämnen samt många delar av kursinnehållet gör dig till mycket mer än så.

Det gör dig till en unik och eftertraktad medicinsk massageterapeut!

friktionerskulderblad1

Hela Människan

Vi har valt att arbeta med hela människan, dvs holistiskt, -kropp, sinne, känslor och livskraft sedan samtliga dessa delar hela tiden speglar och påverkar varandra.

En blockering på en nivå visar sig i en annan och med förståelse och insikt om detta ökar det våra behandlingsresultat kraftigt.

 

Förebild för hälsa

Efter utbildningen är du inte bara en skicklig och framgångsrik massör och massageterapeut utan även en förebild för hälsa.

En förebild för hälsa som talar från egen erfarenhet, redo att bidra till världen med helande händer och helande kunskaper.

 

Blockutbildning

Vi har valt att lägga upp undervisningen från 14 till 16 veckoblock fördelade på ca 14 månader.

Du varvar en vecka på skolan med två till fyra veckor hemma med hemuppgifter.

Det du lär dig på skolan praktiserar du i mellanperioderna på hemorten. Detta gör att kunskaperna kan mogna och integreras i en lagom takt.

Upplägget är uppskattat sedan det dels ger möjlighet att kunna arbeta parallellt med studierna, samt även därför att det ger utrymme att växa in i rollen som terapeut.

foteffl1

Röst från tidigare elev:

”Bra concept. Helhetssatsning där kropp och själ är ett.


Genom grundliga massagelektioner, anatomi, fysiologi och skadelära
kan jag självsäkert gå ut och bemöta kunder. Jag kan ge dem behandlingar och förklaringar jag inte trodde var möjligt. 

Genom den kunskap jag nu besitter vinner jag tillit hos många kunder och de fortsätter att välja mig för att må bra och för att växa.” -Emelie Nilsson

Anmäl dig här!

________________________________________________________________________________________

Kursinnehåll
(OBS! alla kursveckor är obligatoriska)

 

Klassisk Massage

-En världskänd massageform.

Du får lära dig den Svenska klassiska massagens grundgrepp & tekniker och hur du på djupet bearbetar alla kroppens muskler. En djupt närande och djupt befriande muskelmassage.

 

Intuitiv Massage

En massageform där du lär dig att använda din intuition till att tona in på din klient och ge en optimal behandling.

När vi lyssnar till och följer vår intuition kan vi gå bortom våra begränsningar och uppnå behandlingsresultat vi kanske ej trodde var möjliga.

 

Avancerad massage

-En fördjupning av Klassisk Massage

Du lär dig fler massagegrepp som utvecklar din massage ”ända ut i fingerspetsarna”.

Vi fokuserar på hållning, rytm, koncentration, andning och känsla för att träna upp dig att ge optimala och terapeutiska behandlingar med ännu mer genomslående resultat.

 

 

Triggerpunkter

En triggerpunkt är en hyperöm punkt i muskulaturen som orsakar smärta och spänningar på andra områden i kroppen. Du lär dig lokalisera och behandla dessa punkter.

Mycket kraftfull teknik som frigör stora mängder energi och återger denna till kroppen.

Flera års värk och rörelseinskränkning kan befrias på en enda behandling.

 

Het Sten Massage

Du introduceras och får lära dig grunder i ”Hot Stone Massage”.

Detta är en behandling utöver det vanliga och kommer att göra dig till något utöver det vanliga.

En av de mest djupgående och grundande behandlingarna du kan ge dina klienter. En mycket mycket avstressande och mycket mycket läkande behandling!

 

Medicinsk Massageterapeut & cert. massör med energimassörutbildningen och/eller vår holistiska lifecoach utbildning inkluderad

Vi erbjuder medicinska massageterapeut utbildningen i flera alternativ, med eller utan energimassörutbildningen samt med eller utan vår holistiska lifecoach utbildning. Läs mer om priser/praktisk info om detta genom att klicka HÄR!

 

Energimassage (tillval) -Även kallad Japansk Massage (korta katan).
Energimassage använder sig av en tryckteknik som effektivt behandlar akupunktur-/meridiansystemet.Massagen är mycket lättillgänglig då den endast tar 20-25 min och ges genom kläderna. Samtidigt är den mycket effektiv och stimulerande för kroppens självläkning. Energimassage är särskilt framtagen för och suverän att utföra på företag och offentliga platser.
Läs mer om energimassage genom att klicka HÄR!

 

Holistisk Lifecoach (tillval)

Lär dig leda samtal, förändrings- och utvecklingsprocesser genom Lifecoaching och Coachande ledarskap!

Utbildningen är uppbyggt på bl.a. Svenska Hälsoteamets samt fler världsomspännande och väl beprövade helhetsmodeller för lifecoaching, personligt ledarskap, coachande ledarskap och personlig utveckling och högsta utbildningskvalitet garanteras.

Utbildningen ger dig nödvändig kompetens för att arbeta professionellt som coach samt komplettera ditt yrke som t ex kroppsterapeut. Läs mer om utbildningen genom att klicka HÄR!

 

Terapeutisk Stretching

Här lär du dig att töja alla kroppens muskler både aktivt och passivt. Detta på både dig själv (självstretch) och klient (terapeutiskt).

Dina klienter kommer att få hjälp att återfå sin naturliga flexibilitet och stimuleras till optimal återhämtning och optimalt välbefinnande.

 

Rörelseträning

Vi arbetar med olika metoder som ger dig ökad balans, rörlighet, cirkulation, smidighet, styrka, närvaro, balans, välbefinnande med mera.

Metoderna kan vara mjuk yoga, Qi-Gong, rörelsemeditation, terapeutisk rörelse med mera. Träningen kan hjälpa till att transformera din kropp till bättre hälsa och är du motiverad kan du även använda dessa tekniker & metoder med dina klienter.

 

Mental träning & stresshantering

Vår hälsa skapas inifrån!

Utan insikt i vårt sinne och dess funktion så missar vi en mycket grundläggande faktor för hälsa och välbefinnande.

Du kommer under utbildningen att få lära dig hur du kan använda tankens kraft för att hjälpa till att skapa optimal hälsa och välbefinnande. Detta hos både dig själv och dina klienter.

Du lär dig även hur du kan använda dessa metoder på andra områden i ditt liv.

 

Anatomi

Vi går igenom skelett, leder, ligament och muskler.

Du får bl a en förståelse om hur musklerna påverkar lederna och deras rörelseomfång. Vi använder specialdesignade kompendier riktade för massörer & massageterapeuter.

Ovärderlig kunskap för dig som kroppsterapeut.

 

Fysiologi

Ökar din förståelse om vår fantastiska kropps inre och uppbyggnad. Cellen, hjärta, lungor, matsmältning och många andra fysiologiska processer.

 

Sjukdoms/Skadelära

Gör att du lättare kan bedöma vilken behandling din klient behöver. Om du ska behandla respektive inte behandla.

Här ingår undersökningsmetodik, tester, förhållningssätt till skador med mera du kan använda för att utröna vad som är bäst för just denna klient.

 

Personlig marknadsföring och Entreprenörskap

Vem är du? Vad vill du? Vad är din affärsidé?

Hur kan du framgångsrikt föra ut dig själv?

Här lär vi dig vad du behöver kunna för att lyckas med ditt företagande. Du får lära dig om grundläggande affärskunskap, marknadsföring och den psykologi som ligger till grund för framgångsrikt företagande.

Du lär dig hur du kommunicerar och presenterar dig och dina tjänster kraftfullt samt hur du planerar och strukturerar ditt företagande och masserande för att lyckas. Principer och metoder för långsiktig framgång!

ovreryggfrikt

Praktik

Övning ger färdighet!

Du kommer att ge både student/elev och praktikbehandlingar under året. Elevbehandlingar på din hemort och praktikbehandlingar på skolan och eventuellt på företag. Praktik- och elevbehandlingarna kommer att ge dig vana och god träning.

Du blir trygg och säker och växer för varje behandling.

 

Personlig Utveckling

En viktig grundsyn hos oss är mänsklig/personlig utveckling. T.ex. berör vi mycket att det är människor vi jobbar med, inte enbart muskler och skelett. 

I varje människa finns en historia som har påverkat denne genom livet. Känslor, mentala blockeringar, livsval osv. Allt detta påverkar oss och speglar sig i vår kropp. Om vi har en insikt om detta kommer det att ge en större förståelse för vår klient och dennes behov.

Den här förståelsen kommer bäst genom att du först börjar undersöka vem du själv är och därför kommer en hel del övningar att göras för att öka din förståelse om dig själv.

Så den här resan (utbildningen) handlar mycket om dig själv.

Anmäl dig här!

För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.
 
 

Röst från tidigare elev:

”Redan efter första massageveckan var folk i min närhet förundrade över resultatet i massagen jag gav.

Upplägget har varit fantastiskt. Bra med spridningen över ett år för man hinner utvecklas i takt med utbildningen.

Jag känner en trygghet inför att möta kunder och att vet att jag ger en bra massage.”

Christin Gustafsson

________________________________________________________________________________________

tumpressaxlar1

Kvalificerade lärare

Våra lärare har mångårig yrkeserfarenhet och många specialkunskaper.

De månar om att ge dig en spännande och utvecklande utbildning där de ger dig flera infallsvinklar till varje ämne.

Teori och praktik varvas för att ge dig bästa möjliga inlärning.

 

Delbetalning och Tid

Delbetalning För att göra det enklare för dig ger vi dig möjlighet att mycket förmånligt kunna delbetala investeringen du gör i utbildningen. Med god ekonomisk plan och planering kan du slappna av och fokusera på utbildningen.

Gällande Tidsaspekten Utbildningen är upplagd så att du kan arbeta allt från 50% till 100% beroende på vad du har för arbete och situation. Har du utbildning inom hälsa och friskvård sedan tidigare hjälper det så klart.

14 kursveckor, 120 st behandlingar plus teoretiska studier ca 1½ – 2 timmar per dag, ca fem dagar per vecka.

Se detta framför dig, planera för och / eller ordna upp för detta så ska du vara i hamn.

Oavsett din situation handlar det om att se var du är idag och var du vill vara i morgon. Sedan kommer val och prioriteringar.

Vad kan du förändra i din situation?

Vad kan du utveckla i ditt ”time management”?

Vad är du redo att ge upp, släppa eller låta vänta tills om ett år då ett behov i nuet av det här slaget är viktigare?

Var kreativ!

Vilja, fokus och beslutsamhet kan lösa det mesta!

Välkommen!

 

 
För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.
 
 

Massage som friskvård

Tar vi hand om oss regelbundet så är våra chanser att hålla oss friska och vitala mycket stora. Mycket mycket större än om vi inte gör någonting för vår hälsa, förrän någon form av sjukdom eller kris uppkommer.

Att försumma hälsan kan kosta mer tid, pengar och energi mm. än vad det tar att ligga steget före med så kallad friskvård samt att ha en hälsosam livsstil. Detta gäller för alla och fler och fler människor och företag har nu upptäckt detta.

Massage som friskvård är numera avdragsgill utgift/investering för företag, vilket är mycket positivt för både anställda, ledning och massörer. Många av våra elever har bl.a. därför kort efter sin utbildning fått jobb på företag.

Vi har satt samman ett friskvårdspaket med massage som utgångspunkt. Energimassage, pausmassage, klassisk massage, stretching, rörelseträning och avslappning.

Koncept som vi vet fungerar!

 

Röst från tidigare elev:

”Vill bara säga att utbildningen överträffat mina förväntningar med råge.

Varje gång vi träffas känns som att få en injektion med inspiration och positiv energi.”

Jenny Isacsson

fingerefflnacke1

Anmäl dig här!

Praktisk info:

 
För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.
 

 

Kursstart:

Karlstad: Januari 2024

Karlskrona: Augusti 2024

Malmö: Augusti 2024

Umeå: Januari 2024

 

Investering

Medicinsk Massageterapeut & Certifierad Massör (14 – 16 kursveckor över ca 14 månader)

Priset för utbildningen är från 63 800kr inklusive moms och anmälningsavgift samt inklusive elevförsäkringkurslitteratur och certifieringsprov till BSM. Utbildningen är ej CSN berättigad.

Certifieringsprov för Branschrådet Svensk Massage (BSM) som kostar från 3 000kr ingår alltså i kursavgiften!

Kost & logi vid marknadsföringsveckan samt ev Finansiell Hälsa tillkommer beroende på vilken ort de kurserna ges.

Företagsfaktura: Plus moms.

 

Anmälningsavgift:

7 500:- (inkluderat i kursavgiften) att betala in i samband med din anmälan (faktura skickas).

 

För info så som kursveckor, lokaler, fullständiga priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.

 

Delbetalning:

Vi har Sveriges förmånligaste delbetalningsmöjligheter till våra utbildningar med räntefria delbetalningar på upp till 2år!

För delbetalning på 3 år tillkommer ränta.

Om du inte kan eller inte vill utbilda dig till Medicinsk Massageterapeut & Certifierad Massör så är alternativen med oss att utbilda dig till diplomerad Massör eller Friskvårdsmassör.

Läs om dem i vänstermenyn eller genom att klicka på

Diplomerad Massör

Friskvårdsmassör

Med vänliga hälsningar och både hjärtligt & varmt välkommen!