Diplomerad Massör

Att utbilda sig till Massör kan du med oss göra i flera steg.

Det högsta steget är utbildningen till Medicinsk Massageterapeut (i vilken du även blir Certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage, BSM) med valet att inkludera vår holistiska lifecoach utbildning samt energimassörutbildning.

Om du inte kan eller vill utbilda dig till Medicinsk Massageterapeut & Certifierad Massör så är ett annat alternativ med oss att utbilda dig till diplomerad Massör. Denna kan du även välja att inkludera energimassörutbildningen i.

Steget innan diplomerad Massör är diplomerad Friskvårdsmassör, för dig som söker något kortare men som ändå ger dig en bra massagegrund samt förståelse för kroppens anatomi att arbeta utifrån.

 

Första terminen

Utbildningen till diplomerad massör är den första terminen på Medicinska Massageterapeut utbildningen med 6 – 7 kursveckor (7 om du väljer lägga till energimassörutbildningen). Efter denna termin är du, efter godkända praktiska och teoretiska tester, diplomerad Massör.

Har du gått vår utbildning till diplomerad massör, så kan du sedan när du vill välja att gå steg 2, vilket är andra terminen på Medicinska Massageterapeut & Certifierad Massör utbildningen.

Du kan såklart välja att gå steg 1 och 2 som ett paket, vilket är vad hela Medicinska Massageterapeut & Certifierad Massör utbildningen är. Anmäl dig isåfall till den direkt för ett förmånligare pris.

Är du osäker så börjar du med diplomerad Massör med möjlighet att sedan bygga på med terapeut utbildningen.

 

För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.

_________________________________________________________________

foteffl4

Kursinnehåll diplomerad Massör (Massör steg 1)

OBS! Alla kursveckor är obligatoriska!

 

 • Klassisk Massage -En världskänd massageform.
  Du får lära dig den Svenska klassiska massagens grundgrepp & tekniker och hur du på djupet bearbetar de flesta av kroppens muskler. En djupt närande och djupt befriande muskelmassage.Två kursveckor i klassisk massage

 

 • Energimassage (tillval) -Även kallad Japansk Massage (korta katan).
  Energimassage använder sig av en tryckteknik som effektivt behandlar akupunktur-/meridiansystemet.Massagen är mycket lättillgänglig då den endast tar 20-25 min och ges genom kläderna. Samtidigt är den mycket effektiv och stimulerande för kroppens självläkning. Energimassage är särskilt framtagen för och suverän att utföra på företag och offentliga platser. Läs mer om energimassage genom att klicka HÄR!

 

 • Terapeutisk Stretching -En grundläggande färdighet hos dig som terapeut!
  Här lär du dig att töja vissa av kroppens muskler både aktivt och passivt. Detta på både dig själv (självstretch) och klient (terapeutiskt). Dina klienter kommer att få hjälp att återfå sin naturliga flexibilitet och stimuleras till optimal återhämtning och optimalt välbefinnande.

 

 • Rörelseträning -Må bra i hela kroppen!
  Vi arbetar med olika metoder som ger dig ökad balans, rörlighet, cirkulation, smidighet, styrka, närvaro, balans, välbefinnande med mera. Metoderna kan vara mjuk yoga, Qi-Gong, rörelsemeditation, terapeutisk rörelse med mera.Träningen hjälper dig att transformera din kropp till bättre hälsa och är du motiverad kan du även använda dessa tekniker & metoder med dina klienter.

 

 • Mental träning & stresshantering -Vår hälsa skapas inifrån!
  Utan insikt i vårt sinne och dess funktion så missar vi en mycket grundläggande faktor för hälsa och välbefinnande.Du kommer under utbildningen att få lära dig hur du kan använda tankens kraft för att hjälpa till att skapa optimal hälsa och välbefinnande. -Detta hos både dig själv och dina klienter.Du lär dig även hur du kan använda dessa metoder på andra områden i ditt liv.

 

 • Anatomi -Ovärderligt!
  Vi går igenom skelett, leder, ligament och muskler. Du får bl.a. en förståelse om hur musklerna påverkar lederna och deras rörelseomfång. Vi använder specialdesignade kompendier riktade för dig som massör & massageterapeut. Ovärderlig kunskap för dig som kroppsterapeut.

 

 • Praktik -Övning ger färdighet!
  Du kommer att ge elevbehandlingar under året på din hemort. Elev/ student-behandlingarna kommer att ge dig vana och god träning. Du blir trygg och säker och växer för varje behandling. 50h klassisk massage praktik hemma (+ 20st energimassager vid detta tillval). Du kan även komma att ge praktikmassage på skolan.

 

fyrfingerdrag1

 

 • Finansiell Hälsa -Hälsa i ekonomin!
  Finansiell Hälsa är ett begrepp med helhetssyn på ekonomi och människan och riktar sig till de som vill påverka framför allt sin ekonomi men även sitt liv i en positiv riktning.Det handlar om bland annat praktiska finansiella verktyg, kraftfull framgångspsykologi, inspirerande målsättningsprocesser, personlig utveckling och coachande ledarskap av dig själv som hjälper stärka din finansiella hälsa. Läs mer på www.finansiellhalsa.se

abundance4 2

 

 • Personlig Utveckling -Resan du gör!
  En viktig grundsyn hos oss är mänsklig/personlig utveckling. T.ex. berör vi mycket att det är människor vi jobbar med, inte enbart muskler och skelett. I varje människa finns en historia som har påverkat denne genom livet. Känslor, mentala blockeringar, livsval osv.
  Allt detta påverkar oss och speglar sig i vår kropp. Om vi har en insikt om detta kommer det att ge en större förståelse för vår klient och dennes behov. Den här förståelsen kommer bäst genom att du först börjar undersöka vem du själv är och därför kommer en hel del övningar att göras för att öka din förståelse om dig själv. Så den här resan (utbildningen) handlar mycket om dig själv.

 

 

Sammanfattning innehåll diplomerad Massör:

Totalt från 240h + hemmapraktik + teoriprov + massage, stretch & palpationsprov.

 

Praktisk info:

 
fyrfingerdragsate1

 

För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.

 

Kursstart:

Tillsammans med kursstarterna för Medicinska Massageterapeut utbildningarna i Karlstad, Karlskrona, Malmö och Umeå.

Karlstad: Januari 2024

Karlskrona: Augusti 2024

Umeå: Januari 2024

Malmö: Augusti 2024

 

Investering:

Från 32 400kr (inklusive elevförsäkring, kurslitteratur och anmälningsavgift)

(Steg 2, 320h, alltså andra terminen på Medicinska Massageterapeut & Certifierad Massör utbildningen,

vilket är ytterligare 8 – 9 kursveckor: Från 37 100kr)

Företagsfaktura: Plus moms.

 

Anmälningsavgift: 6 000kr (faktureras)

Kostnad för kost & logi vid Finansiell Hälsa kursen alt. marknadsföringsveckan tillkommer beroende på var du bor.

 

 

Med vänliga hälsningar och både hjärtligt & varmt välkommen!