Vill du bli diplomerad massageterapeut och certifierad massör?

Att utbilda sig till Massör kan du med oss göra i flera steg.

Steg 1 är diplomerad Massör. Från sex lärarledda kursveckor om totalt 22 dagar + hemstudier och 50 timmar hemmapraktik.

Steg 2 är diplomerad Massageterapeut och certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage, BSM.
Från nio lärarledda kursveckor om totalt 33 dagar + hemstudier och 75 timmar hemmapraktik.

Det högsta steget (steg 3) är utbildningen till Medicinsk Massageterapeut och certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage, BSM.
Från 14 lärarledda kursveckor om totalt 50 dagar + hemstudier och 100 timmar hemmapraktik.

I samtliga steg ingår valet att inkludera vår Holistiska Life Coach (H.L.C) utbildning (5 – 6 dagar) samt vår energimassör utbildning (3 – 4 dagar).

 

Massör Steg 2

Utbildningen till diplomerad massageterapeut och certifierad massör innefattar massör steg 1 (diplomerad massör) och tre kursveckor på utbildningen till Medicinsk Massageterapeut. Omfattningen är från nio kursveckor (10 kursveckor om du väljer lägga till energimassörutbildningen eller Life Coach utbildningen och 11 kursveckor om du lägger till båda). Efter denna termin är du, efter godkända praktiska och teoretiska tester, diplomerad massageterapeut och certifierad massör.

Har du gått vår utbildning till diplomerad massageterapeut och certifierad massör kan du välja att även gå steg 3, dvs hela andra terminen på Medicinska Massageterapeut & Certifierad Massör utbildningen.

Du kan såklart välja att ta steg 1, 2 och 3 som ett paket, vilket är vad hela Medicinska Massageterapeut & Certifierad Massör utbildningen är. Anmäl dig isåfall till den direkt för ett förmånligare pris.

Är du osäker så börjar du med diplomerad massageterapeut och certifierad massör med möjlighet att sedan bygga på med steg 3, medicinsk massageterapeut.

 

För ytterligare info så som kursveckor mm. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.
 

 

Hela Människan

Vi har valt att arbeta med hela människan, dvs holistiskt, -kropp, sinne, känslor och livskraft sedan samtliga dessa delar hela tiden speglar och påverkar varandra.

En blockering på en nivå visar sig i en annan och med förståelse och insikt om detta ökar det våra behandlingsresultat kraftigt.

 

Förebild för hälsa

Efter utbildningen är du inte bara en skicklig och framgångsrik massör och massageterapeut utan även en förebild för hälsa.

En förebild för hälsa som talar från egen erfarenhet, redo att bidra till världen med helande händer och helande kunskaper.

 

Blockutbildning

Vi har valt att lägga upp undervisningen från 9 till 11 veckoblock fördelade på ca 10 månader.

Du varvar en vecka på skolan med två till fyra veckor hemma med hemuppgifter.

Det du lär dig på skolan praktiserar du i mellanperioderna på hemorten. Detta gör att kunskaperna kan mogna och integreras i en lagom takt.

Upplägget är uppskattat sedan det dels ger möjlighet att kunna arbeta parallellt med studierna, samt även därför att det ger utrymme att växa in i rollen som terapeut.

foteffl1

Röst från tidigare elev:

”Bra concept. Helhetssatsning där kropp och själ är ett.


Genom grundliga massagelektioner, anatomi, fysiologi och skadelära
kan jag självsäkert gå ut och bemöta kunder. Jag kan ge dem behandlingar och förklaringar jag inte trodde var möjligt. 

Genom den kunskap jag nu besitter vinner jag tillit hos många kunder och de fortsätter att välja mig för att må bra och för att växa.” -Emelie Nilsson

 

 

_________________________________________________________________

foteffl4

Kursinnehåll diplomerad Massageterapeut och Certifierad Massör (Massör steg 2)

OBS! Alla kursveckor är obligatoriska!

 

 • Klassisk Massage -En världskänd massageform.
  Du får lära dig den Svenska klassiska massagens grundgrepp & tekniker och hur du på djupet bearbetar de flesta av kroppens muskler. En djupt närande och djupt befriande muskelmassage. Två kursveckor i klassisk massage samt repetitionsdagar.

 

 • Energimassage (tillval) -Även kallad Japansk Massage (korta katan).
  Energimassage använder sig av en tryckteknik som effektivt behandlar akupunktur-/meridiansystemet.Massagen är mycket lättillgänglig då den endast tar 20-25 min och ges genom kläderna. Samtidigt är den mycket effektiv och stimulerande för kroppens självläkning. Energimassage är särskilt framtagen för och suverän att utföra på företag och offentliga platser. Läs mer om energimassage genom att klicka HÄR!

 

 • Terapeutisk Stretching -En grundläggande färdighet hos dig som terapeut!
  Här lär du dig att töja i stort sett alla kroppens muskler som går att töja och detta både aktivt och passivt. Du lär dig utföra dessa på både dig själv (självstretch) och på klient (terapeutisk). Dina klienter kommer att få hjälp att återfå sin naturliga flexibilitet och stimuleras till optimal återhämtning och optimalt välbefinnande.

 

 • Rörelseträning -Må bra i hela kroppen!
  Vi arbetar med olika metoder som ger dig ökad balans, rörlighet, cirkulation, smidighet, styrka, närvaro, balans, välbefinnande med mera. Metoderna kan vara mjuk yoga, Qi-Gong, rörelsemeditation, terapeutisk rörelse med mera. Träningen hjälper dig att transformera din kropp till bättre hälsa och är du motiverad kan du även använda dessa tekniker & metoder med dina klienter.

 

 • Mental träning & stresshantering -Vår hälsa skapas inifrån!
  Utan insikt i vårt sinne och dess funktion så missar vi en mycket grundläggande faktor för hälsa och välbefinnande. Du kommer under utbildningen att få lära dig hur du kan använda mental träning och tankens kraft för att hjälpa till att skapa optimal hälsa och välbefinnande. -Detta hos både dig själv och dina klienter. Du lär dig även hur du kan använda dessa metoder på andra områden i ditt liv.

 

 • Anatomi -Ovärderligt!
  Vi går igenom skelett, leder, ligament och muskler. Du får bl.a. en förståelse om hur musklerna påverkar lederna och deras rörelseomfång. Vi använder specialdesignade kompendier riktade för dig som massör & massageterapeut. Ovärderlig kunskap för dig som kroppsterapeut.

 

 • Fysiologi -Så funkar det!
  Ökar din förståelse om vår fantastiska kropps inre och uppbyggnad. Cellen, hjärta, lungor, matsmältning och många andra fysiologiska processer.

 

 • Sjukdoms- och skadelära -Viktigt!
  Gör att du lättare kan bedöma vilken behandling din klient behöver. Om du ska behandla respektive inte behandla. Här ingår undersökningsmetodik, tester, förhållningssätt till skador med mera du kan använda för att utröna vad som är bäst för just denna klient.

 

 • Praktik -Övning ger färdighet!
  Du kommer att ge elevbehandlingar under året på din hemort. Elev/ student-behandlingarna kommer att ge dig vana och god träning. Du blir trygg och säker och växer för varje behandling. 75 timmar klassisk massage praktik hemma (+ 20st energimassager vid detta tillval). Du kommer även att ge praktikmassage på skolan.

 

fyrfingerdrag1

 

 • Finansiell Hälsa -Hälsa i ekonomin!
  Finansiell Hälsa är ett begrepp med helhetssyn på ekonomi och människan och riktar sig till de som vill påverka framför allt sin ekonomi men även sitt liv i en positiv riktning. Det handlar om bland annat praktiska finansiella verktyg, kraftfull framgångspsykologi, inspirerande målsättningsprocesser, personlig utveckling och coachande självledarskap  som hjälper stärka din finansiella hälsa. Läs mer på www.finansiellhalsa.se

abundance4 2

 

 • Personlig Utveckling -Resan du gör!
  En viktig grundsyn hos oss är mänsklig/personlig utveckling. T.ex. berör vi mycket att det är människor vi jobbar med, inte enbart muskler och skelett. I varje människa finns en historia som har påverkat denne genom livet. Känslor, mentala blockeringar, livsval osv.
  Allt detta påverkar oss och speglar sig i vår kropp. Om vi har en insikt om detta kommer det att ge en större förståelse för vår klient och dennes behov. Den här förståelsen kommer bäst genom att du först börjar undersöka vem du själv är och därför kommer en hel del övningar att göras för att öka din förståelse om dig själv. Så den här resan (utbildningen) handlar mycket om dig själv.

 

 

Sammanfattning innehåll diplomerad Massör:

Totalt från 33 lärarledda dagar varav 7 dagar på distans + hemstudier + 75 timmar hemmapraktik + teoriprov (våra egna samt Branschrådet Svensk Massage, BSM, teoriprov) + massage, stretch & palpationsprov. Lägger du till vår Holistiska Life Coach (H.L.C) utbildning (5 – 6 dagar) och/eller vår energimassör utbildning (3 – 4 dagar) blir det så många dagar till med lärarledd undervisning.

 

Praktisk info:

 
fyrfingerdragsate1

 

För info så som kursveckor, lokaler, priser etc. finner du det under Praktisk information eller genom att klicka HÄR.

 

Kursstart:

Tillsammans med kursstarterna för diplomerad Massör och Medicinska Massageterapeut utbildningarna i Karlstad, Karlskrona, Malmö och Umeå.

Karlstad: Januari 2025

Karlskrona: Januari 2025

Umeå: Januari 2025

Malmö: Januari 2025

 

Investering 

Diplomerad Massageterapeut & Certifierad Massör

Steg 2, diplomerad Massageterapeut & Certifierad Massör (9 – 11 kursveckor över ca 10 månader)

Priset för utbildningen är från 44 900kr (alternativ 1, dvs nio kursveckor) inklusive moms och anmälningsavgift samt inklusive elevförsäkringkurslitteratur och certifieringsprov till BSM.

Certifieringsprov för Branschrådet Svensk Massage (BSM) som kostar från 3 000kr ingår alltså i kursavgiften!

Kost & logi vid Finansiell Hälsa-veckan tillkommer.

Företagsfaktura: Plus moms.

 

Alternativ 2, 3 och 4

Diplomerad Massageterapeut & cert. massör med energimassör utbildningen och/eller vår holistiska life coach (H.L.C) utbildning inkluderad

Vi erbjuder diplomerad massageterapeut och certifierad massör utbildningen i flera alternativ, med eller utan energimassör utbildningen samt med eller utan vår holistiska life coach utbildning.

 

Alternativ 2

Diplomerad Massageterapeut & cert. massör med energimassör utbildningen inkluderad:

Du som anmäler dig till diplomerad massageterapeut och certifierad massör kan välja att lägga till energimassör utbildningen som en del av din utbildning och ges då ett pris på 3 900kr istället för 5 400kr (ordinarie pris som fristående utbildning).

Denna variant av utbildningen (alternativ 2), med energimassör utbildningen inkluderad, blir då totalt 44 900kr + 3 900kr = 48 700kr.

 

Alternativ 3

Diplomerad Massageterapeut & cert. massör med Holistiska Life Coach (H.L.C) utbildningen inkluderad:

Du som anmäler dig till diplomerad massageterapeut och certifierad massör kan välja att lägga till Holistiska Life Coach (H.L.C) utbildningen som en del av din utbildning och ges då ett pris på 7 950kr + moms (= 9 900kr) för den istället för 14 900kr (ordinarie pris som en fristående utbildning). Totalt 5 000kr i rabatt på denna mycket omtyckta livscoach utbildning!

Denna variant av utbildningen (alternativ 3), med vår holistiska life coach utbildning inkluderad, blir då totalt 44 900kr + 9 900kr  = 54 800kr.

 

Alternativ 4

Både energimassör utbildningen och vår Holistiska Life Coach (H.L.C) utbildning inkluderade:

Väljer du att anmäla dig till diplomerad massageterapeut och certifierad massör utbildningen med både energimassör utbildningen och vår holistiska life coach utbildning inkluderade, så ges du ytterligare 1 000kr i rabatt.

Denna variant av utbildningen, med både energimassör utbildningen och vår holistiska life coach utbildning inkluderad blir då totalt 44 900kr + 9 900kr + 3 900kr – 1 000kr = 57 700kr.

 

Anmälningsavgift: 7 500kr (inkluderat i kursavgiften) och faktureras i samband med anmälan.

 

 

OBS! Läs vidare om anmälningsföreskrifter med mera i menyn (”allmän praktisk info samt anmälningsföreskrifter”) under fliken ”praktiska upplysningar” eller genom att klicka HÄR.

 

Ett kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

För dig som ej kan betala utbildningskostnaden på förhand erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar.

Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader.

Om du vill ha en längre delbetalning kan vi i vissa fall erbjuda detta, men då med ränta.

Ring eller maila oss för kostnadsfri rådgivning.

info@svenskahalsoteamet.se

eller

Mob: 070-770 31 41

Vi tillsammans skräddarsyr en plan som passar för dig!

___________________________________________

Sista ansökningsdag:

10 November på samtliga orter med start i januari. 15 juni för alla orter med start i augusti
Därefter i mån av plats.

Anmäl dig här!

Fortsatta studier

Massör steg 3
Vill du
 efter avslutad utbildning till diplomerad Massageterapeut och certifierad Massör (massör steg 2) läsa vidare till Medicinsk Massageterapeut (dvs lägga till massör steg 3), som är ytterligare fem kursveckor (plus eventuella tillval), innebär en investering på 25 500kr.

Det innebär 44 900kr + 25 500kr = 70 400kr. Väljer du att istället anmäla dig till Medicinsk Massageterapeut och certifierad Massör direkt så blir investeringen 61 800kr, dvs du tjänar 8 600kr på att anmäla dig till steg 3 direkt.

Steg 3, som är resten av andra teminen, gör dig till Medicinsk Massageterapeut.

Då får du även med dig kursveckor i

 • Avancerad massage
 • Triggerpunktsbehandling
 • Het-sten massage
 • Intuitiv massage
 • Marknadsföring och entreprenörskap

 

Med vänliga hälsningar och både hjärtligt & varmt välkommen!